Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Cider uit Asturië voorgedragen als cultureel erfgoed

Afgelopen week heeft Spanje, Cider uit Asturië, provincie uit Noord-Spanje, voorgedragen bij de UNESCO als cultureel erfgoed voor de mensheid.

Na 8 jaar voorbereiding en lobbyen heeft de provincie Asturias de centrale overheid kunnen overtuigen, Cider te laten voordragen als cultuur erfgoed voor de mensheid. Cider is een eeuwenoude cultuur, welke stamt van de middeleeuwen en nauw verbonden is, tevens een symbool is van Asturië. 
Asturië is de regio waar de meeste cider gebrouwen, geschonken  en gedronken wordt. Cider gebrouwen van appels, wint aan populariteit en wordt steeds populairder in de wereld. Het is een natuurproduct met de bijzondere eigenschap dat de cider glutenvrij is.
De verwachting is dat de voordracht bij de Unesco, de bekendheid van de Cider en de cultuur en het natuurlijke prachtige landschap bevorderd zullen worden.  Ook koestert men de verwachting dat het toerisme in Asturië flink zal toenemen.
Een goed bericht voor Asturië, een streek welke voorheen vooral leefde van de industrie, mijnbouw en veeteelt. Alle mijnen zijn gesloten, de industrie is ook flink afgenomen en de veestapel is flink ingekrompen door de Europese regelgeving.
Asturië is hierdoor één van de provincies met de hoogste werkeloosheid. Tegelijkertijd is het de provincie met de oudste bevolking van Spanje.

 

De afbeelding hieronder is afkomstig van de website https://visiteurope.com waar je het hele artikel en informatie over Asturië, Cider en andere bezienswaardigheden kunt nalezen.

Cider Unesco
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Scroll naar boven