Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Espaba LIB Bierfestival Leiden 2023

Op Zaterdag 2 september 2023 neemt Espaba deel aan het LIB Bierfestival Leiden 2023. Het festival wordt gehouden bij het Pesthuis.
Om 14:00 tot 18:00 uur is het tijd voor de eerste shift welke het festival kunnen bezoeken. De tweede shift staat gepland van 19:00 uur tot 23:00 uur.

De binnenplaats van het Pesthuis in Leiden.

Welke dranken neemt Espaba mee?

Espaba is importeur van verschillende Spaanse brouwers, ciderfabrikanten en mede.
Op het LIB Bierfestival Leiden 2023, zal Espaba verschillende bieren van microbrouwerij Jakobksland Brewers uit Galicië op de tap hebben. Deze brouwerij maakt heerlijke Craftbieren. Voornamelijk IPA-bieren, maar ook Stouts. Jakobsland maakt gebruik van veel hopsoorten, maar ook van experimentele hopsoorten. Hierdoor is deze brouwer echt uniek en innovatief.
Uit België, hebben we Tipsy Gold op de Tap. Een biertje wat al in 1898 gebrouwen werd. Tot 1970. Sinds 2020 is het weer terug op de markt. Nu ook in Nederland. Beslist de moeite om een heerlijk koude blonde tripel van de tap te komen proeven.
Andere brouwerijen: Cerveza Scone, Asturias Brewing Company met Guadaña. Een IPA welke onlangs een prijs heeft gewonnen als beste IPAb-ier in Spanje.

Producten uit Asturië

Onze specialisatie is voornamelijk cider uit Asturië. Echter gezien het een bierfestival is zullen we maar een heel klein assortiment bij ons hebben.
Sinds april zijn we importeur van Zángana. Zángana is een fabrikant van Mede uit Villanueva de Santo Adriano in Asturië.
Zij maken een innovatieve mede. Innovatief omdat de mede dubbel gefermenteerd wordt. Door het dubbele fermentatieproces ontstaan er bubbeltjes in de mede. Deze mede heeft bovendien een alcoholgehalte van 5  à 8,5 %. Zo ontstaat er een heerlijke verfrissende mede welke heel lekker wegdrinkt. Alle smaken nemen we mee. Original, Primavera, Asturiana, Especiada, Frutos Rojos en de Ecologica. 

Zángana Mede uit Spanje

Zangana Mede
Zángana Mede

Jakobsland Brewers

Jakobslandbrewers is een brouwerij ontstaan op  initiatief van Henlo Matthee Swart uit Zuid-Afrika. In 2016 is de brouwerij gestart. Deze brouwerij maakt voornamelijk IPA bieren in beperkte oplage, de zogenaamde special brews, maar ook special stout bieren. Op het festival zullen we verschillende bieren van Jakobsland op Tap beschikbaar hebben. Waaronder bijvoorbeeld Xigantes een American West Coast IPA. Andere bieren op tap: ‘Now and Then”,  “Every day’s a Holiday” en “Let’s Change Stuff”.

Xigantes 33 cl blik

Locatie LIB Bierfestival Leiden 2023

Hierboven vindt je het adres van het monumentale pand “Het Pesthuis” in Leiden, waar om 14:00 uur het LIB Bierfestival van start gaat.

Tickets bestellen LIB Bierfestival Leiden 2023

Wil je van tevoren tickets bestellen? Klik dan op onderstaande button. De Early Birds tickets zijn in middels uitverkocht. Regulatr Birds ticket zijn op het moment van schrijven van dit artikel nog beschikbaar.

Producten Espaba

Wil je een indruk krijgen, welke producten Espaba importeert en distribueert? Of misschien wil je gewoon voor thuis bepaalde dranken bestellen. Neem dan een kijkje in onze online shop. Hier vind je het actuele assortiment van de Craft bieren, Cider en Mede welke we in ons assortiment hebben.

Heb je nog vragen over het LIB Bierfestival of over onze producten. Neem dan even contact met ons op:

Volgende Festival

Inmiddels is het zeer geslaagde LIB Bier Festival voorbij. Ons volgende evenement waar je onze producten kunt proeven is Beer at the Beach 2023 in Berkel Enschot.

Samenvatting
Evenement
LIB Bierfestival Leiden 2023
Locatie
Leiden, Pesthuislaan 7,Leiden ,Zuid - Holland-2333 BA
Vanaf
02/09/2023
Eindigend op
02/09/2023
Beschrijving
Op Zaterdag 2 september 2023 nemen we deel aan het LIB, leven in de brouwerij festival in Leiden. Locatie is het monumentale pand het Pesthuis in Leiden anno 1661. We tappen verschillende Craftbieren van Jakobsland Brewers uit Galicië, Noord-Spanje, Guadaña een IPA van Asturias Brewing Company en winnaar van het beste IPA bier, Tipsy Gold bier uit België en een aantal bieren van Cerveza Scone. Tevens hebben we alle smaken van Mede van Zángana bij. Uniek omdat deze mede gemaakt wordt met een proces waarbij dubbele fermentatie plaatsvindt. Hierdoor ontstaan er bubbels in de mede en verkrijgt men een verfrissende lekker smaak. Tenslotte zullen we nog een aantal ciders meenemen.
Offer Price
EURO 18,11
Scroll naar boven