Cider

Overzicht Cider en Cidermerken

In het onderstaande overzicht vind je alle cider en cidermerken welke Espaba importeert, distribueert en verkoopt. We zijn gespecialiseerd in de import van Cider uit Asturië in Noord-Spanje. Een regio welke waar we al 40 jaar komen en ons netwerk hebben.  Bovendien zijn we ervan overtuigd dat Asturië het Walhalla is voor de echte ciderliefhebbers. Een streek met ruim 70 unieke autochtone appelsoorten. Deze maken de cider bijzonder en uniek. Daarnaast is de cider uit Asturië voorgedragen als cultureel erfgoed bij de Unesco en zal binnenkort erkend worden. 
Nergens vind je een ruimere keuze online van Cider uit Asturië. Of je nu een losse fles wilt bestellen of complete dozen. 

Je kunt snel zoeken in de overzichtslijst naar een cider door de fabrikant van de cider te selecteren en daarna de cider van de desbetreffende fabrikant.

Ciderlijst Espaba

Overzichtslijst Cider

Cider

Sidra Castañon

Sidra Castañon is een ciderfabrikant uit Quintueles, in Asturië in Noord-West Spanje.
Bekend vanwege de Natuurcider Sidra Castañon. De Val de Boides cider is een DOP welke vele prijzen heeft gewonnen.
Een innovatief bedrijf, of innovatieve familie. Ze maken ook een barrel aged Vermouth Cider en een cider welke Moscatel imiteert.
Een overzicht van de producten van Castañon, vindt je hieronder.

Sidra Natural Castañon

Sidra Castañon Natural
5/5

Natuurcider

Regulier gebrouwen

Sidra natural Castañon is de standaard natuurcider van Julián Castañon uit Quintueles. Een bittere ,fruitige, verfrissende cider met 6,0 % Vol alcohol.

6,0  %

Sidra Val de Boides

Sidra Castañon Val de Boides
5/5

Natuurcider

Regulier gebrouwen

Sidra natural Val de Boides is een D.O.P. van Castañon. Een verfrissende natuurcider, gemaakt volgens een vast procedé, met speciale appels van eigen land goed. Winnaar van meerdere medailles als beste natuurcider. Verpakt in een prachtige draagbare doos met 6 flessen.

6,0  %

XIZ Frizzante

Xiz Frizzante
5/5

Cider “Frizzante”

Regulier gebrouwen

XIZ Frizzante is een nieuw “concept”  van cider. Castañon maakt deze cider welke de moscatel wijnen immiteert uit Zuid-Spanje.
Een cider met een zachte, fruitige smaak. Verfrissend met bubbels. 
Heerlijk om zo te drinken en te genieten. Maar ook ideaal bij lichte maaltijden, vismaaltijden, kaas en met een aperitiefje. In 75 cl flessen, verpakt per doos van 6 flessen.

6,0  %

RoxMut

ROXMUT
5/5

Vermouth Cider

Regulier gebrouwen

Roxmut is een vermouth cider. Een uniek product aangezien maar heel weinig fabrikanten vermouth van Cider maken. Castañon met een italiaanse fabrikant zijn de eerste in de wereld welke de vermouth cider zijn gaan maken. De citrus smaak, typisch voor de Asturische appel,  overheerst in Roxmut. Deze gaat perfect samen met de zoetheid van de maceratie van kruiden.
De afdronk is droog en enigszins een beetje bitter, met de smaak van hout, verkregen door de rijping van 3 maanden in eiken vaten. Verpakt in 1 liter flessen, per doos van 6.

15  %

Voor uitgebreide informatie per product van Cider Castañon, klik je op onderstaande button.

SIDRA EXNER

Het was José Ignacio Exner, de zoon van een Duitse immigrant, met een enorme passie voor het bos,
en het vermogen om het platteland te observeren en studies in staat was om de beste teeltmethoden te leren.
Bij een rondreis in Spanje raakte José gepassioneerd door de uitstekende grond en landerijen in Asturië.
Asturië was de perfecte plek om zijn droom waar te maken: een aantal bijzondere appelbomen planten die hij dagelijks zou kunnen verzorgen en er zo een unieke cider mee maken.
Zo is Finca Gallinal ontstaan. Het landgoed waar de geselecteerde appels voor Sidra Exner groeien.

Sidra Exner

Exner Cider
5/5

Natuurcider

Regulier gebrouwen

Een unieke cider, om te proeven en te genieten van kwaliteit. Handgemaakt in Llagar Castañón van 100% natuurlijke most met zure variëteiten van geselecteerde ciderappels van landgoed Gallinal in Asturië. Het is het resultaat van 5 jaar zorgvuldig en intens werk van variëteiten en oogst- en fermentatieprocessen.
In 33 cl fles. Verpakt per doos van 12

5,5  %

Sidra Exner 4-pack

Exner 4-pack
5/5

Natuurcider

Regulier gebrouwen

Voor de liefhebbers of degene die graag een uniek geschenk willen geven, is er een 4-pack geschenkdoos  van Sidra Exner.

5,5  %

Voor uitgebreide informatie van Cider Exner, klik je op onderstaande button.

Sidra El Gaitero

Sidra El Gaitero is één van de oudste ciderfabrikanten van Spanje. Tegelijkertijd ook wel de grootste van Spanje.
Met een productie van momenteel 26 miljoen liter cider per jaar is het tevens één van de grootste ter wereld.
In 1890 begonnen Valle, Ballina y Fernández de fabriek in Villaciosa. De fabriek welke aan de rivier staat is bestempeld als cultureel erfgoed.
Via de rivier werd de cider in de vorige eeuw met boten naar de grote havenstad Gijón gevaren. Vanaf daar werd er toen al cider verkocht en geëxporteerd.

Voornamelijk naar Zuid Amerika. Inmiddels verkoopt Sidra El Gaitero in steeds meer landen. 
Met een heel uitgebreid assortiment van flesjes van 25 cl tot en met Brut Cider en Ice Cider is er altijd wel een cider die gegarandeerd in de smaak valt.

El Gaitero Sidra 25 cl

El Gaitero Sidra 25 cl
5/5

Cider

Regulier gebrouwen

Sinds 2023 heeft El Gaitero deze 25 cl flesjes op de markt gebracht. In deze “kleine” flesjes zit de eerste orginele cider welke El Gaitero in 1890 op de markt bracht in 75 cl flessen. Deze cider heette toen nog Sidra de Champan. Deze flesjes zijn op de markt gebracht om toch alleen van deze heerljke cider kan genieten, zonder een grote fles open te moeten maken en leeg te drinken.
Een halfdroge cider, vol met bubbels.
Leverbaar in doosjes van 12 stuks

4,1  %

El Gaitero Spanish Cider 33 cl

El Gaitero Spanish cider 33 cl met glas
5/5

Cider

Regulier gebrouwen

El Gaitero Spanish cider 100% Appel wordt gemaakt met  typische appelsoorten uit Asturië., zoals de Durona de Tresali, Raxao, Perico en Regona. Appels welke alleen in Asturias groeien. Zo heb je een unieke smaak en product. Een droge cider met een perfecte balans tussen zoet en bitterheid. 
Leverbaar in doosjes van 12 stuks.

Deze cider is ook te leveren in 50 cl flessen. Verpakt in dozen met 8 flessen.

5,0 %

El Gaitero Red Grape 33 cl

El Gaitero Red Grape cider 33 cl met glas
5/5

Cider

Regulier gebrouwen

El Gaitero Red Grape is beslist in Nederland een van de meest favoriete ciders toe nu toe. Deze cider is een mix van appelcider met Tempranillo druiven. Je proeft duidelijk de tempranillo druif. Deze cider is heel fruitig een doet je denken aan een kriekbier.

Leverbaar in doosjes van 12 stuks.

Deze cider is ook te leveren in 50 cl flessen. Verpakt in dozen met 8 flessen.

4,0 %

El Gaitero Sin 33 cl

El Gaitero Sin 33 cl met glas
5/5

Cider alcoholvrij

Regulier gebrouwen

El Gaitero Sin, wat zonder betekent, is de alcoholarme cider van Sidra El Gaitero. Een cider met een alcoholpercentage onder 0,5 % met een verfrissende zoete smaak. Een cider welke het in de Horeca goed doet op de vrijdagmiddag borrels. Toch genieten en gewoon auto kunnen rijden.

Leverbaar in doosjes van 12 stuks.

<0,5 %

El Gaitero Spanish Cider 50 cl

El Gaitero 100% Apple Cider 50 cl fles
5/5

Cider 

Regulier gebrouwen

El Gaitero Spanish cider 100% Appel in 50 cl fles is voor degenen die 33 cl te weinig vinden of liever samen met een partner, vriend of kennis van een cider wil genieten. Deze cider wordt  ook gemaakt met  typische appelsoorten uit Asturië., zoals de Durona de Tresali, Raxao, Perico en Regona. Appels welke alleen in Asturias groeien. Zie de info boven van de 33 cl flessen.

De 50 cl flessen zijn leverbaar in dozen van 8 flessen

5,0 %

El Gaitero Red Grape 50 cl

Sidra El Gaitero Red Grape 50 cl
5/5

Cider

Regulier gebrouwen

Ook de El Gaitero Red Grape is behalve in 33 cl fles ook leverbaar in 50 cl. Voor de doordrinkers of degene die samen van een halve liter willen genieten. Deze cider is een mix van appelcider met Tempranillo druiven. Je proeft duidelijk de tempranillo druif. Deze cider is heel fruitig een doet je denken aan een kriekbier. Zie info boven bij de 33 cl flesjes.

Leverbaar in dozen van 8 flessen.

 

4,0 %

El Gaitero Cider Pack

El Gaitero Pack met ciderglas
5/5

Cider

Regulier gebrouwen

Speciaal voor Slijters, bierwinkels en andere retailwinkels hebben we een Sidra El Gaitero Pack. Deze bestaat uit 3 flesjes verschillende cider van 33 cl. Zie info boven. Spanish cider, Red Grape Cider en alcoholvrije cider. Met een origineel El Gaitero Ciderglas en 3 onderzetters. Leuk als cadeau of voor mensen welke nog nooit cider gedronken hebben, de gelegenheid te geven om er zo eenvoudig kennis mee te laten maken voor een interessante prijs.
We kunnen deze pack ook leveren met 3 flesjes van dezelfde cidersmaak. Op verzoek van winkels welke cider afnemen, passen we de sets aan naar de wens van winkel.

Diverse %

Zie afzonderlijke flesjes

El Gaitero Sin 75 cl

El Gaitero Sin 75 cl
5/5

Alcoholvrije Cider

Regulier gebrouwen

De El Gaitero Sin 75 cl flessen. El Gaitero Sin Alcoholvrij,  is een cider waarvan de alcohol is onttrokken.
Zo krijgt men een alcoholpercentage van <0,5%.
Deze alcoholarme cider, geel van kleur, heeft een intense geur met aroma’s van perzik en appel met een verfrissende zoete smaak.

Leverbaar in dozen van 6 flessen

< 0,5 %

El Gaitero Plata / Silver Label 75 cl

Sidra El Gaitero Plata 75 cl fles
5/5

Cider

Regulier gebrouwen

El Gaitero Clasica of Plata of Silver Label is de eerste originele Cider welke Sidra El Gaitero in 1890 ging maken. Oorspronkelijk heette deze Cider  El Gaitero Sidra de Champagne. Totdat de Fransen de naam Champagne lieten registreren.
Deze semi seca cider heeft een mooie gele kleur, met fijne bubbeltjes, een frisse aroma van appel en citrus. Een cider die een duidelijk zuurgraad bezit met een lange afdronk.

Leverbaar in dozen van 6 flessen

4,1 %

El Gaitero Extra / Gold Label 75 cl

Sidra El Gaitero Extra 75 cl fles
5/5

Cider

Regulier gebrouwen

Sidra El Gaitero Extra wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde ciderappels die met de hand zijn geplukt en geperst.
Het productieproces bestaat uit een langzaam fermentatieproces onder lage temperaturen. Na het fermentatieproces filtert men de cider.
Zo ontstaat een cider gemaakt met de Champenoise methode. Door carbonisatie en toevoeging van suikers ontstaat een zoet cider.

 

Leverbaar in dozen van 6 flessen

5,0 %

El Gaitero Rosé Cider 75 cl

El Gaitero Rosé Cider 75 cl
5/5

Cider

Regulier gebrouwen

El Gaitero Sidra Rosé oftewel de Rosé Cider is één van de nieuwste ciders van het El Gaitero.
De zoetste appels gebruikt men om deze cider te maken.
Door de kleur van de schil van de appels, verwerkt in de cider, ontstaat een lichtroze halfzoete, semi-seca, cider.
Een cider met fijne en regelmatige bubbles en een fris appel- en citrusaroma.
Een Cider welke het in de zomermaanden zeker heel populair is vanwege het verfirssende karakter.

Leverbaar in dozen van 6 flessen

4,1 %

El Gaitero Etiqueta Negra 75 cl

El Gaitero Eitqueta Negra - Black Label D.O.P. 75 cl
5/5

Cider

Regulier gebrouwen

El Gaitero Etiqueta Negra – Black label is een cider met Denominación de Origen Protegida, gebrouwen volgens de traditionele methode met een mix van Solarina, de la Riega, Perico, Durona de Tresali en Raxao appels, afkomstig van eigen landerijen.
Een droge cider heerlijk bij patés, blauwe kaas, vis en zeegrechten en als aperitief. Winnaar van een Gouden Medaille op Cider World 2023 in Frankfurt.

Leverbaar in dozen van 6 flessen

7,0 %

El Gaitero Sidra Natural 75 cl

El Gaitero Sidra Natural 75 cl fles
5/5

Cider

Regulier gebrouwen

El Gaitero Sidra Natural is een natuurcider.
Kenmerken voor natuurcider is dat deze gegist wordt op de fles.
Door een speciaal proces waarbij Sidra El Gaitero de most stabiliseert en filtreert, kan men deze cider gewoon schenken als een “normale wijn”.
Door middel van de tangentiële en membraanfiltratie, een proces wat onder lage temperaturen in tanks plaatsvindt, ontstaat een “normaal drinkbare wijn of cider”, drinkbaar in een gewoon wijnglas.

 

Leverbaar in dozen van 6 flessen

6,0 %

Valle, Ballina y Fernández 75 cl

Valle Ballina Fernandez Brut Cider DOP 75 cl
5/5

Brut Cider

Regulier gebrouwen

Valle Ballina y Fernández Brut Cider D.O.P. is Limited Edition is een Topcider met Denominación de Origen Protegida.
Een cider welke minstens 11 maanden na de tweede gisting wordt gerijpt.
Bij het inschenken van Valle Ballina y Fernandez Brut Cider D.O.P., zie je een prachtige gouden kleur met delicate en aanhoudende bubbels die in het glas dansen.
Het boeket biedt verleidelijke aroma’s van rijpe appels, die een gevoel van elegantie en verfijning creëren.

Leverbaar in dozen van 6 flessen

7,5 %

Sidra de Hielo 1898 37,5 cl

El Gaitero Sidra de Hielo 1898 37,5 cl fles
5/5

Ice Cider

Regulier gebrouwen

Sidra El Gaitero Sidra de Hielo 1898 is een unieke en hoogwaardige speciale ijscider geproduceerd door Sidra El Gaitero. Een Ice Cider, welke sinds een aantal jaren nieuw op de markt en wint sterk aan populariteit.
Het alcoholgehalte bedraagt 9%. Ice Cider wordt verkregen door de appels gedurende een langere periode te bevriezen, de zogenaamde cryo extractie, waarna de appels geperst worden. Perico, Durona de Tresali en Raxao appels, afkomstig van eigen landerijen.
Ice Cider is beslist niet goedkoop. Echter de score van ruim 4 in untappd hoeft geen verdere uitleg.


Leerbaar in dozen van 6 flessen

9,0 %

Pomarina Sidra Natural 75 cl

Pomarina Sidra Natural 75 cl fles
5/5

Cider

Regulier gebrouwen

Pomarina Sidra Natural D.O.P.  produceert Sidra El Gaitero met een mix van Durona de Tresali, Teórica, Carrió, Raxao en Regona appels van eigen land.
Daarnaast is deze cider een  Denominación de Origen Protegida.  El Gaitero gebruikt appels van eigen boerderijen.  Om duidelijk aan te geven dat Pomarina Sidra Natural D.O.P. voor 100% uit Asturië komt, staat er dan ook op de fles: “Sidra de Asturias”.
Buiten het feit dat het op de fles staat, controleert een officiële instantie of een cider echt een D.O.P. is.
Een natuurcider welke in een gewoon wijnglas geschonken en gedronken kan worden.

Leverbaar in dozen van 6 flessen

6,0 %

Pomarina Brut 75 cl

Pomarina Brut 75 cl fles
5/5

Brut Cider

Regulier gebrouwen

De cider wordt gebrouwen volgens de Charmat methode, de traditionele methode. Het is een mix van Durona de Tresali, Raxao, De la Riega, Verdialona en Regona appels, afkomstig van eigen landgoed.
Bij de tweede fermentatie voegt men geselecteerde gisten toe. Na de tweede fermentatie filtert men de cider en onder druk gebotteld. Door deze methode verkrijgt deze cider de bubbels en de karakteristieke smaak.

Sidra Pomarina Brut D.O.P. , is een elegante cider met een lichte en heldere kleur die direct het gevoel van frisheid oproept.
Bij het openen van de fles komt een heerlijk bouquet vrij van verleidelijke aroma’s. Aroma’s van knapperige appels, hints van citrus en een vleugje florale tonen.

Leverbaar in dozen van 6 flessen

7,0 %

Voor uitgebreide informatie over  de producten van Sidra El Gaitero klik je op onderstaande button.

LLagar La Morena

Llagar La Morena is één van de oudste Llagares, misschien wel de oudste Llagar van Asturië.
De huidige Llagar is in ieder geval al sinds 1834 bekend. Het bezoek aan de Llagar ( het restaurant Llagar La Morena) is een genot.
Je gaat echt terug in de tijd, met een geweldige ambiance en een sublieme keuken. Ons favoriet restaurant om te gaan eten. 
Deze Llagar maakt cider voor de bezoekers van het restaurant. Maar ook nemen ze deel aan de ciderfestivals.
Hier zijn ze regelmatig in de prijzen gevallen met de 2 natuurciders welke ze maken. Rede om ze op te nemen in ons assortiment en naar Nederland te halen

Llagar La Morena Sidra Natural

La Morena Natural Sidra Natural
5/5

Natuurcider

Regulier gebrouwen

Llagar La Morena is een fruitige natuurcider met een droge, verfrissende en lange afdronk. Winnaar van vele medailles.

In 70 cl fles, verpakt per 6 flessen.

5,9  %

Prado y Pedregal Sidra D.O.P.

Prado y Pedregal Sidra Natural
5/5

Natuurcider

Regulier gebrouwen

Prado y Pedregal is de natuurcider D.O.P. gemaakt met autochtone appels uit Asturië. Droog, bitter, verfrissend met een lange afdronk en smaak naar citroenzuur. Een aantal jaren uitgeroepen tot de beste natuurcider in Asturië.

In 70 cl fles, verpakt per 6 flessen.

5,9  %

Llagar La Morena Geschenkdoos

Llagar La Morena Geschenkdoos 2 flessen & ciderglas voorkant
5/5

Natuurcider

Regulier gebrouwen

Van de eigen cider Llagar La Morena heeft deze llagar speciale geschenkdozen gemaakt. Het is voor iemand die natuurcider wil gaan drinken een leuk kado. Er zit namelijk een origineel Ciderglas in de doos, samen met 2 flessen natuucider.

Verpakking: 1 geschenkdoos met 1 ciderglas Asturias (wapen) en 2 flessen natuurcider.

5,9  %

Voor uitgebreide informatie over  Cider van Llagar La Morena, klik je op onderstaande button.

Martínez Sopeña - El Gobernador

Francisco en Roberto Martínez Sopeña, 2 broers werkten al op jonge leeftijd met hun familie in een sidreria Faraón in Villaviciosa.

Toen beiden 26 en 27 jaar oud werden in 1993, zijn deze broers gestart met hun eigen Cider. El Gobernador. El Gobernador is de “basis” natuurcider.
De productie werd snel vergroot. Zo kwam er Sopeña een natuurcider met D.O.P. gemaakt met appels van eigen landgoed.
Later werden hier Españar, een Sidra de la nueva generación, toegevoegd. Een gefilterde natuurcider welke als wijn gedronken kan worden.
Zonder dat deze van grotere hoogte in een glas geschonken dient te worden.
Emilio Brut Nature is de Brut Cider welke volgde. Later Hibernis, een Ice cider.
Als laatste Llagar de  Oles.  De azijncider welke vele jaren uitgeroepen is tot de beste azijn cider.
Alle producten zitten in ons assortiment.

Sidra Natural El Gobernador

Sidra Natural El Gobernador fles
5/5

Natuurcider

Regulier gebrouwen

Sidra Natural El Gobernador is de eerste cider van de gebroeders Martínez Sopeña.
Een verfrissende natuurcider met kleine bubbeltjes welke ontstaan bij het inschenken

In 70 cl fles, verpakt per 6 flessen.

6,0  %

Sidra Natural Sopeña D.O.P.

Sidra Sopeña fles
5/5

Natuurcider D..O.P.

Regulier gebrouwen

Sopeña is de natuurcider welke gemaakt wordt met appels van eigen landgoed San Justo.
Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Een verfrissende D.O.P. cider.

In 70 cl fles, verpakt per 6 flessen.

6,0  %

Españar Nueva Expression

españar fles
5/5

Natuurcider D.O.P.

Regulier gebrouwen

Españar is een de gefilterde natuuurcider van Hermanos Martínez Sopeña. Ook gemaakt met appels van hun eigen landgoed. Een elegante cider, met een intense aroma, en een droge lichte afdronk.
In 75 cl fles, verpakt per 6 flessen.

6,5  %

Emilio Martínez Brut Cider

Emilio Martinez Brut Nature fles
5/5

Brut Cider D.O.P.

Regulier gebrouwen

Emilio Martínez Brut Nature is een Topkwaliteit Brut Cider. De tweede fermentatie gebeurt ook in de fles. Zeer fijne bubbels en een sublieme smaak. Een droge D.O.P. cider met een mix van appels Regona, Raxao en Blanquina.

In 75 cl fles, verpakt per 6 flessen.

7,5  %

Hibernis Ice Cider

Hibernis Ice Cider fles
5/5

Ice Cider

Regulier gebrouwen

Hibernis is de Ice Cider van Martínez Sopeña. Gemaakt met overrijpe Verdialona appels. Appels welke alleen in Asturias groeien. Gemaakt met cyroconcentratie. Gerijpt in vaten gedurende 6 maanden en tevens in Franse eiken vaten, om zo een bijzonder smaak te geven en de cider minder zoet te laten proeven.

In 37,5 cl fles, verpakt per 6 flessen.

12,5  %

Llagar de Oles

Llagar de Oles Ciderazijn
5/5

Cider Azijn

Regulier gebrouwen

Llagar de Oles is de ciderazijn van Martínez Sopeña. Wel één van de beste van Spanje. Niet voor niets is deze ciderazijn vele jaren uitgeroepen tot de beste ciderazijn. Naast het feit dat vele top koks deze azijn gebruiken voor het bereiden van gerechten.

In 50 cl fles, verpakt per 12 flessen.

0,0  %

n.v.t.

Voor uitgebreide informatie per product van Cider Martínez Sopeña, klik je op onderstaande button.

SIDRA MENÉNDEZ

Sidra Menéndez uit Fano is een Ciderfabrikant uit Fano, een kleine gemeente welke onder Gijón valt in Asturië.
Gerardo Menéndez richt zich puur op de productie van Natuurcider. 
Menéndez is ook de eerste fabrikant in Asturië, welke als eerste 100% Ecologische cider is gaan maken.
Alle flessen zijn genummerd, met een QR code, waarmee je de gehele geschiedenis van de fles cider welke je koopt kunt volgen via een website.

Sidra Natural Menéndez

Sidra Menendez Natural
5/5

Natuurcider

Regulier gebrouwen

Sidra Natural Menéndez is een heerlijk verfrissende natuurcider met een verfrissende en lange afdronk.

In 70 cl fles, verpakt per 6 flessen.

6,5  %

Sidra Menéndez Ecologica

Menendez Ecologica
5/5

Natuurcider D.O.P.

Regulier gebrouwen

Sidra Menéndez Ecológica D.O.P. , is een ecologische cider met Denominación de Origen Protegida.
Deze ecologische cider welke beter is voor het milieu, brouwt Menéndez sinds 2017. Genummerde flessen met QR Code waarmee je heel de geschiedenis van je fles kunt volgen.
In 70 cl fles, verpakt per 6 flessen.

6,5  %

Sidra LLagar de Quintana

Llagar de Quintana
5/5

Natuurcider 

Regulier gebrouwen

Sidra Llagar de Quintana is een natuurcider van Sidra Menéndez. 
In 70 cl fles, verpakt per 6 flessen.

6,5  %

Sidra Val d'Ornon

Val d'Ornon
5/5

Natuurcider D.O.P.

Regulier gebrouwen

Sidra Val d’Ornon is een cider met Denominación de Origen Protegida. 
Gebrouwen met Raxao, Regona, Durona de Tresali en Collaso appels. Ook deze flessen zijn genummerd en hebben een QR code waarmee je de hele historie van deze cider kunt volgen.

In 70 cl fles, verpakt per 6 flessen.

6,5  %

Voor uitgebreide informatie per product van Cider Menéndez, klik je op onderstaande button.

SIDRA NORNIELLA

Sidra Norniella is een cider van de familie Norniella. Al sinds 1878 wordt Sidra M. Norniella Extra gemaakt.
Een van de populairste ciders in Asturias om met de feestdagen te drinken.
Naast deze mousserende cider, maakt deze familie ook een aantal natuurciders.
Het overzicht van de producten van Macrile S.L. het bedrijf van de Familie Norniella:

Frutambar de Covandonga

Frutambar de Covandonga 70 cl
5/5

Natuurcider

Regulier gebrouwen

Frutambar de Covadonga, is de basis natuurcider van Norniella. 

In 70 cl fles verpakt in dozen van 6 stuks.

5,9 %

Sidra Natural M. Norniella D.O.P.

Sidra Natural M. Norniella D.O.P. 70 cl
5/5

Natuurcider

Regulier gebrouwen

Sidra Natural M. Norniella is een D.O.P. cider van Norniella.
Gemaakt met autochtone appels uit Asturië, waardoor deze cider een D.O.P. cider is.

In 70 cl fles. Verpakt in dozen van 6 stuks.

6 %

Sidra Extra M. Norniella

Sidra Extra M. Norniella
5/5

Mousserende Cider

Regulier gebrouwen

Sidra Extra M. Norniella is één van de meest favoriete ciders bij de Spanjaarden met de feestdagen. Een zoete mousserende cider met bubbles. Heerlijk verfrissend.
In 75 cl fles. Verpakt in dozen van 6 stuks.

5 %

SIDRA RIESTRA

Sidra Riestra is één van de oudste Cider Fabrikanten in Asturïe. Sinds 1906 maakt de familie Guzman Riestra uit Sariego natuurcider.
Naast de natuurcider, maken ze een semic-seca & brut cider.

Sinds kort is er Guzman Riestra Funky Cider in blik op de markt.
Een overzicht van alle producten van Sidra Riestra:

Guzman Funky Style Cider

Guzman Funky Style Cider
5/5

Natuurcider

Regulier gebrouwen

Guzman Funky Style is een natuurcider, welke niet gefilterd is, met koolzuur in blik. Verfrissend met de typische smaak van natuurcider. De bubbels maken deze cider echt verfrissend.
In 33 cl blik en verpakt per tray van 24 blikjes.

6 %

Sidra Natural Riestra

Sidra Natural Riestra fles
5/5

Natuurcider

Regulier gebrouwen

Sidra Natural Riestra. Een cider welke veelvuldig gedronken wordt in Sidrerias in Asturië. 
In 70 cl fles, verpakt per doos van 6 flessen.

6,5 %

Sidra Natural Ribayu

Sidra Natural Ribayu
5/5

Natuurcider

Regulier gebrouwen

Sidra Natural Ribayu is een natuurcider van Riestra, Extra Seleccion, met een fruitige evenwichtige smaak, waardoor de zuurgraad wat zachter is.

6,5 %

Sidra Natural Riestra Pack & Glas

Riestra Sidra natural doos 2 flessen met glas
5/5

Natuurcider

Regulier gebrouwen

Speciale giftdoos van Riestra, bestaande uit 2 flessen natuurcider samen met een origineel Ciderglas uit Asturië.

6,5 %

Riestra Semi - Seca

Sidra Guzman Riestra semi seca 75 cl
5/5

Champenoise Cider

Regulier gebrouwen

Guzman Riestra Semi-Seca is een semi droge cider. Fruitig van smaak. Winnaar van vele internationale prijzen. In 75 cl champagnefles, verpakt per doos met 6 flessen.

8 %

Riestra Brut Nature

Sidra Guzman Riestra Brut 75 cl
5/5

Champenoise Cider

Regulier gebrouwen

Guzman Riestra de Brut Nature. De droge Champenoise Cider. Beslist één van de toppers:
Silver Medal – Great Lakes International 2013  & 2015 & 2016 Michigan – VS
Top Ten 2013 Cider Journal – USA
Honor mentioned Cider Summit Seattle – USA
2e prijs  SISGA – Internationaal Cider Gala 2015  – Gijon – Spanje
1e  prijs  SISGA – Internationaal Cider Gala 2017  – Gijon – Spanje
2 Star Medal  Cider Awards 2018 – Japan
Beste droge Brut cider  Cider Festival Nava 2019 – Asturias – Spanje
1e  prijs  SISGA – Internationaal Cider Gala 2019 – Brut Cider  – Gijon – Spanje
Gouden Medaille – SISGA – Internationaal Cider Gala 2020 – Brut Cider  – Gijon – Spanje
Beste droge Brut cider – Cider Festival Nava 2021 – Asturias – Spanje
Zilveren Medaille – IWSC  2021 – Engeland

8 %

Voor uitgebreide informatie voor de producten voor Sidra Riestra,  klik je op onderstaande button.

Sidra Trabanco

Sidra Trabanco uit Asturië is een van de oudste en bekendste ciderfabrikanten.
In 1925 start Emilio Trabanco met het maken van Cider. Trabanco groeit snel en is één van de grootste ciderfabrikanten van natuurcider. 
Naast het maken van Cider start Trabanco in 1983 met een Sidrería. Casa Trabanco. Beslist een aanrader voor een gastronomische ervaring in de combinatie met cider.

Inmiddels zijn er veel commerciële ciders aan het assortiment toegevoegd.  Het overzicht van de producten van Trabanco:

Trabanco Sidra Natural

Sidra-Trabanco Tradicional
5/5

Natuurcider

Regulier gebrouwen

Sidra Trabanco Natural is de bekendste cider van Trabanco welke op zeer veel lokaties in Asturië gedronken wordt. Een bittere, fruitige verfrissende cider met droge tannine smaak

6 %

Sidra Natural Trabanco Selección

Sidra-Trabanco-Seleccion
5/5

Natuurcider

Regulier gebrouwen

Sidra Natural Trabanco Selección is een kwaliteit natuurcider, gemaakt met de beste appels. Bittere zure smaak met een afdronk naar citrus.

6 %

Sidra Natural Camín Trabanco

Sidra Natural Camín Trabanco
5/5

Natuurcider

Regulier gebrouwen

Sidra Natural Camín Trabanco is een natuurcider met 100% natuurlijk appelmost en het gistingsproces plaatsvindt in Kastanje houten vaten. Een complexe cider met droge tonen van rijpe appel en aromatische kruiden.

6 %

Sidra Natural Camín Sín Alcoholvrij

Sidra-Camin-Natural-Sin
5/5

Alcoholvrije Natuurcider

Regulier gebrouwen

Trabanco Sidra Natural Camín Sin 70 cl alcoholvrij is een natuurcider met een alcoholpercentage onder een 0,5 %.
Ondanks het zeer lage alcoholgehalte, is Trabanco er toch in geslaagd om de typische zure en zoet smaken van natuurcider te behouden. De smaak van rijpe appels is in deze natuurcider duidelijk waar te nemen.

<0,5 %

Lagar de Camín Clásica Sín

Sidra Espumosa Lagar de Camin Sin alcohol
5/5

Alcoholvrije Mousserende Cider

Regulier gebrouwen

Lagar de Camín Clásica Sin Alcoholvrij Trabanco is een zoete alcoholvrije mousserende cider.
Een cider met een laag alcoholgehalte van minder dan 0,5% alcohol. Gemaakt met een mix van bittere, zure en zoete appels.

<0,5 %

Lagar de Camín Clásica Dulce

Sidra Espumosa Lagar de Camin Dulce
5/5

Mousserende Cider

Regulier gebrouwen

Lagar de Camín Clásica Dulce van Trabanco is een zoete mousserende cider, met een laag alcoholgehalte van slechts 5%.
Lekker bij een nagerecht. Maar ook de perfecte cider voor een feestje.

5 %

Lagar de Camín Brut

Sidra Espumosa Lagar de Camin Brut
5/5

Brut Cider

Regulier gebrouwen

Lagar de Camín Brut is een droge Brut Cider met een alcoholgehalte van 6% Vol. Alcohol.
Een cider gemaakt op basis van natuurcider in houten vaten, waarbij de fermentatie later in stalen tanks plaatsvindt. (Charmat methode).

6 %

Poma Aurea

Poma Aurea
5/5

Brut Cider

Regulier gebrouwen

Poma Aurea Brut Nature is een cider met D.O.P.  van Trabanco. Een kwaliteit cider uit het hogere segment.
Een cider welke in kastanje vaten rijpt, gemaakt met appels uit Asturië de Regona en Raxao appels.

6,5 %

Sidra Alicia

Sidra Alicia
5/5

Natuurcider gefilterd

Regulier gebrouwen

Sidra Alicia van Trabanco is een Sidra de Autor. Een gefilterde natuurcider met bubbels, welke men als een gewone wijn schenkt.
Het is onnodig om deze natuurcider uit de hoogte in een glas te laten kletteren

6,5 %

Alma de Trabanco Vermut de Sidra

Vermut Sidra Alma de Trabanco
5/5

Vermouth Cider

Regulier gebrouwen

Alma de Trabanco Vermut de Sidra, is de eerste witte Vermouth Cider welke ooit gebrouwen is.
Gebrouwen met een ongefilterde natuurcider om de essentie en het karakter van cider te behouden

15 %

Pecado del Paraíso Semi Seca

Pecado del Paraíso Semi Seca
5/5

Craft Cider

Regulier gebrouwen

Pecado del Paraíso Semi Seca is de halfdroge cider van Trabanco in het Pecado del Paraíso assortiment.
Een verfrissende cider met een laag alcoholgehalte

4,1 %

Pecado del Paraíso Dulce

Pecado del Paraíso Dulce
5/5

Craft Cider

Regulier gebrouwen

Pecado del Paraíso Dulce, vrij vertaald Zonde van het Paradijs, is een zoete cider in 33 cl fles.
Het is een verfrissende cider, gemaakt van natuurlijke cider, met authentieke ciderappels.

4,1 %

Pecado del Paraíso Sidra Sín Alcoholvrij

Pecado del Paraíso Sin Alcoholvrij
5/5

alcoholvrije Craft Cider

Regulier gebrouwen

Pecado del Paraíso Sidra Sín is de alcoholvrije cider van Sidra Trabanco in 33 cl fles
Een verfrissende cider met minder dan een 0,5 % Vol. Alcohol én laag in calorieën.

<0,5 %

Sidra Avalon

Avalon
5/5

Craft Cider

Regulier gebrouwen

Sidra Avalon van Sidra Trabanco is een lichte verfrissende cider met fijne bubbels met slechts 4,1 % Vol alcohol.
Gemaakt van een speciale mix van bittere, zure en zoete appels. Een selectie, een mix van appels samengesteld door Trabanco.

4,1 %

Vinagre Solarina

Vinagre de Sidra Solarina - Ciderazijn
5/5

Appelciderazijn

Regulier gebrouwen

Ciderazijn Vinagre de Sidra Solarina is een natuurcider van ciderfabrikant Trabanco uit Spanje.
Een natuur appelciderazijn gemaakt van een mix van zoete en zure appels in 75 cl fles

0,0 %

Niet in Untappd

Vinagre de Sidra Ecologica Camín

Vinagre de Sidra Ecologica Camín - Ciderazijn
5/5

Biologische Appelciderazijn

Regulier gebrouwen

Biologische Ciderazijn – Vinagre de Sidra Ecologica Camín is een 100% ecologische appelciderazijn van Sidra Trabanco.
Trabanco maakt deze appelciderazijn met biologische cider verkregen uit zoet-bittere appelrassen. Zonder toevoeging van sulfieten voor de conservering.

0,0 %

Niet in Untappd

Voor uitgebreide informatie over de producten van Sidra Trabanco klik je op onderstaande button.

VALVERÁN

Valverán, 20 manzanas (20 appels), is de eerste Ice Cider welke in Asturië gemaakt werd. Inmiddels zijn er meerdere fabrikanten welke Ice Cider maken.
Valverán is echt de “Top off the Bill” Ice cider.
Onderdeel van Grupo Bodegas Masaveu, waar we ook heel exclusieve wijnen uit het hoogste segment van importeren.

Valverán

VALVERÁN Ice Cider met doos
5/5

Ice Cider

Regulier gebrouwen in beperkte oplage

Valverán, de eerst gebrouwen Ice Cider in Asturïë. Een topproduct, wat inmiddels geschonken wordt in veel Michelin Restaurants in Spanje met meerdere sterren. Enkele voorbeelden:

***Diverxo – Madrid 
*** Aponiente – Puerto de Santa Maria 
** Casa Marcial – Asturias 
** Sant Celoni – Madrid
**Dstage – Madrid
** Bardal – Málaga Ronda 
** Skina – Marbella
Heerlijk bij deserts, kaas of als aperitief.
In 375 ml fles, Los verpakt en verpakt per doos van 6

11 %

Voor uitgebreide informatie van Valverán Ice Cider, klik je op onderstaande button.

Sidra Viuda de Angelón

Sidra Viuda de Angelón is een ciderfabrikant uit Nava in Asturië, waar tevens ook het Cider Museum gevestigd is.
Sinds 1947 maakt Sidra Viuda de Angelón Sidra. Inmiddels met een heel uitgebreid assortiment, wat je hieronder terugvind.

Sidra Angelón LLimón

Sidra Angelón Limón 33 cl
5/5

Cider & Citroensap

Regulier gebrouwen

Sidra Angelón Llimón. Een mix van appelcider met citroen, sinaasappel en limoensap.
Door zoete appels voor de cider te mixen met het zure citroensap, ontstaat er een perfecte drank met verfrissende smaak.
Door het pure sap in de fles ontstaat er een lichte gele troebele drank, welke het bewijs is van puur sap.
In 33 cl fles verpakt per 12.

4,8  %

Sidra con Miel Viuda de Angelón

Sidra Con Miel Viuda de Angelón 33 cl
5/5

Cider & honing

Regulier gebrouwen

Sidra con Miel Viuda de Angelon is een appelcider waar een klein vleugje appelbloesemhoning is toegevoegd.
Een frisse bloemige cider, met tonen van honing welke een romige smaak geven.

In 33 cl fles verpakt per 12.

5,7  %

Sidra Viuda de Angelón

Sidra Natural Viuda de Angelon 70 cl
5/5

Natuurcider

Regulier gebrouwen

Sidra Natural Viuda de Angelon. De reguliere gemaakt traditionele natuurcider.
Een cider gemaakt met verschillende appelsoorten en welke men laat fermenteren bij een temperatuur van 13 graden.
Een verfrissende typische Asturische Cider.  In 70 cl fles verpakt per 6.

5,8  %

Sidra Natural Prau Monga

Sidra Natural Prau Monga 70 cl
5/5

Natuurcider D.O.P.

Regulier gebrouwen

Sidra Natural Prau Monga Viuda de Angelon. Een traditionele natuurcider met D.O.P.
Gebrouwen met appels van de eigen landgoederen Monga, Tresali en Nava.
In 70 cl fles, verpakt per 6.

5,8  %

Sidra Natural 1947 Viuda de Angelón

Sidra Natural 1947 Viuda de Angelon
5/5

Cider

Regulier gebrouwen

Sidra 1947 Viuda de Angelon is een gefilterde natuurcider.
Viuda de Angelon noemt deze cider ook wel Sidra Nueva Expresión.

Het is een beetje een nieuw concept, omdat je deze cider makkelijk kunt inschenken als een normale wijn.
Om deze reden is deze cider ideaal voor restaurants. Het inschenken kan gewoon aan tafel zonder dat de cider van een hoogte in het glas moet kletteren. In 75 cl fles, verpakt per 6.

5,8 %

Sidra 1947 Rosée Viuda de Angelón

Sidra Rosée 1947 Viuda de Angelon
5/5

Rosé Cider

Regulier gebrouwen

Sidra 1947 Rosée Viuda de Angelon is als de basis Sidra 1947 een gefilterde natuurcider.
Ook deze Rosé cider noemt Viuda de Angelon,  Sidra Nueva Expresión.

Het is een nieuw concept, omdat je deze cider makkelijk kunt inschenken als een normale wijn.
Om deze reden is deze cider ideaal voor restaurants. De Rosé cider onderscheidt zich door de smaak en de kleur van de Cider.
Deze Rosé kleur verkrijgt men door het gebruik van Bretonse appels.
De pulp Bretonse appels zorgt voor een rose kleur. In 75 cl fles, verpakt per 6.

6 %

Sidra Pomarsin

Sidra Pomar Sin 75 cl
5/5

Alcoholvrije Cider

Regulier gebrouwen

Sidra Pomarsin is de alcoholvrije cider van Sidra Viuda Angelon.
In 75 cl champagnefles, met een goudgele kleur, gebrouwen met een mix van zure, bittere en zoete appels.
Een Cider waar heel het gezin van kan genieten van jong tot oud, omdat deze cider 0% alcohol heeft.

In 75 cl fles verpakt per 6.

0,0 %

Sidra Pomar Rosée

Sidra Pomar Rose 75 cl
5/5

Rosé Cider

Regulier gebrouwen

Sidra Pomar Rosée is één van de Rosé ciders van Viuda de Angelon.
Door het gebruik van extracten uit rode appels verkrijgt men de Rose kleur.
Een Rosé cider welke gefilterd is en vol zit met bubbels.
Een zoete cider, welke perfect samengaat met vele gerechten. Ook ideaal als aperitief.
in 75 cl fles, verpakt per 6.

5,4 %

Sidra Brut Viuda de Angelón

Sidra Brut Viuda de Angelón 75 cl
5/5

Brut Cider

Regulier gebrouwen

Sidra Brut Viuda de Angelon is een Brut Cider.
De naam van deze cider is gewijd aan Carmen, de moeder van Alfredo welke in 1947 gestart is met het bedrijf Viuda de Angelon
Deze Brut Cider wordt gemaakt met de Charmat methode. Met de Charmat methode vindt een tweede gisting plaats in een tank in plaats van op de fles. (Methode Champenoise of  Traditionelle- Traditionele methode).
in 75 cl fles, verpakt per 6.

6,2  %

Sidra Prau Monga Brut Nature D.O.P.

Sidra Brut Nature Prau Monga D.O.P. 75 cl
5/5

Brut Cider D.O.P.

Regulier gebrouwen

Sidra Prau Monga Brut Nature D.O.P. is de top brut cider van Sidra Viuda de Angelon.

Men brouwt deze cider met de champenoise methode of ook wel de traditionele methode genoemd.
Dit houdt in dat de tweede gisting op de fles plaats vindt. Zo kunnen de suikers zich beter vermengen met het aanwezig gist, waardoor er fijne bubbels ontstaan.
Prau Monga Brut Nature is een cider met Denominación de Origen Protegida. De appels gebruikt voor deze cider komen van eigen landerijen.
Deze landerijen zijn Monga en Tresali. In 75 cl fles, verpakt per 6.

7,2  %

Sidra Extra Ecologica

Sidra Extra Ecologica 75 cl
5/5

Ecologische Cider

Regulier gebrouwen

Sidra Extra Ecologica Viuda de Angelon is de ecologische cider.
Cider welke voor 100% gecheckt wordt door COPAE. Consejo de la Producción Agraria Ecológica del Principado de Asturias.
Deze instantie in Asturië, controleert heel het proces van de productie en of het product voor 100% ecologisch is.
Er komen steeds meer Ciders welke 100% Ecologisch zijn.  In 75 cl fles, verpakt per 6.

5,0  %

Sidra de Hielo Viuda de Angelón

Sidra de Hielo Viuda de Angelón 37,5 cl
5/5

Ice  Cider

Regulier gebrouwen

Sidra de Hielo Viuda de Angelon. De Ice cider van Viuda de Angelon.
Bij de productie van ice cider bevriest men de pulp van de appels. Vervolgens wordt het ijs eraf geschraapt, waardoor er puur sap overblijft.
Door middel van toevoeging van suiker ontstaat zo een cider met een alcoholgehalte van 10,5 %.
Een alcoholgehalte wat een stuk hoger ligt dan de gebruikelijke “normale ciders” welke tussen tussen 4% en 8% vol alcohol ligt.

10,5  %

Voor uitgebreide informatie per product van Sidra Viuda de Angelón, klik je op onderstaande button.

Wijn

Liever een lekker wijntje? Bekijk ons wijnassortiment
We hebben een uitgebreid wijnassortiment met Spaanse wijnen.

Heb je nog vragen?

Heb je vragen over onze dranken of ben je horecaondernemer en wil je graag één of meerdere producten opnemen in je assortiment?

Neem dan geheel vrijblijvend even contact met ons op.

Samenvatting
Assortiment Cider Espaba
Artikel naam
Assortiment Cider Espaba
Beschrijving
Overzicht van alle cider en cidermerken welke we importeren, distribueren en verkopen in Nederland.
Auteur
Scroll naar boven