Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Scleroderma Framed Beer Festival 2023

Op zaterdag 23 september 2023 zijn we aanwezig bij de Editie Scleroderma Framed Beer Festival 2023. Een bierfestival wat niet alleen bestemd is om een lekker biertje te komen drinken of een andere drank. Het is een festival waarbij een groot deel van de omzet wordt afgedragen aan de Stichting Scleroderma Framed. Deze stichting zet zich in voor mensen welke aan sclerodermie lijden. Sclerodermie is een huidziekte, waarbij de patient last heeft van ontstekingen en verharding van het bindweefsel. Jos Schaareman is de man achter dit mooie bierfestival. Een bierfestival wat plaatsvindt aan de Rietdijk in Breda, bij de huidige Asterdhoeve. De Asterdhoeve ligt aan de Asterdplas en was vroeger bekend als de Texasbar.
Om 14:00 uur worden de eerste biertjes getapt. Je hebt rustig de tijd om te genieten van één of meerdere drankjes tot ‘s avonds 23:00 uur.

De officiële poster het Scleroderma Framed Beer Festival 2023

Bier van de Tap

We zullen verschillende bieren tappen dit festival. Als eerste Tipsy Beer uit België. Tipsy is een bier wat gebrouwen werd van 1898 tot 1970 in België in de brouwerij in Antwerpen. In 1970 wilde een opvolger van de Familie Hermans, niet verder met brouwen en werd de brouwerij verkocht. Echter in 2020 toen de kleinkinderen het recept van de Tipsy bieren in handen kregen, is een nieuwe start gemaakt. Tipsy en Tipsy Gold zijn terug. In België al met een omzet van 600.000 HL per jaar. We importeren dit bier in Nederland en het is een mooie kans om dit bier te komen proeven. 

Van Dame Jeanne Brut zullen we de kleine flesjes Dame Jeanne Brut Sur Lie schenken.  Uit Spanje tappen we craft beer van verschillende brouwerijen. Waaronder Jakobsland Brewers uit Galicië, Cerveza Scone uit Gijón en Asturias Brewing Company. Misschien dat we ook nog bier van Arriaca meenemen.

Scone Maris Hopping met glas

Maris Hopping het IPA Biertje van Cerveza Scone 

Producten uit voornamelijk Noord-Spanje

Espaba is in 2021 gestart in de moeilijke Coronaperiode. Aanvankelijk richtten wij ons voornamelijk op een aantal cidermerken. Ons assortiment is flink gegroeid en uitgebreid met meerdere biermerken, wijn, cider en Mede.
In april 2023 zijn we gestart met de import van Mede.  Een vrij onbekend product in Nederland. In Asturië hebben we Zángana ontdekt welke we ook zullen schenken.

Zángana een nieuw concept mede uit Spanje

Zangana Logo bij

Zángana is een totaal nieuw concept van mede. Een eeuwenoude drank welke door Zángana in een “nieuw jasje” is gestoken. Door dubbele fermentatie ontstaat er een licht mede, vol met bubbels, heerlijk verfrisssend. Het alcoholpercentage is ook lager. Namelijk tussen 5 en 8,5 % Vol.

Mede Zangana

Overzicht van alle smaken mede van Zangana. Ecologica, Especiada, Origal, Primavera, Frutos Rojos en Asturiana.

Mede Zangana Original

Zángana Original. De standaard Mede .

Jakobsland Brewers

Jakobslandbrewers is een microbrouwerij uit Santiago de Compostela in Galicië, waar we de import van doen. Een brouwerij waar kwaliteit voorop staat. Jakobsland bezuinigt niet op hop. Bieren met 5 hopsoorten zijn geen uitzondering. Daarnaast maakt deze brouwerij vaak gebruik van experimentele nieuwe hopsoorten. Hopsoorten welke nog geen naam hebben maar slechts een code. Bestaande uit cijfers en letters.
Een rede temeer om één van de bijzondere en wij vinden ook bijzondere lekkere biertjes te komen proeven.

Jakobsland Life Goes On 44 cl blik

Jakobsland Life Goes On. Een van de meest recente New England Hazy Ipa bier van Jakobsland Brewers.

Locatie Scleroderma Framed Beer Festival 2023

Hierboven vind je het adres waar het Scleroderma Framed Beer Festival wordt gehouden.

Het adres is: Rietdijk 6, 4823 ZK Breda.

Datum: Zaterdag 23 september 2023
Van : 14:00 uur tot 23:00 uur.

 

Producten Espaba

Wil je een indruk krijgen, welke producten Espaba importeert en distribueert? Of misschien wil je gewoon voor thuis bepaalde dranken bestellen. Neem dan een kijkje in onze online shop. Hier vind je het actuele assortiment van de Craft bieren, Cider en Mede welke we in ons assortiment hebben.

Heb je nog vragen over het LIB Bierfestival of over onze producten. Neem dan even contact met ons op:

Samenvatting
Evenement
Scleroderma Framed Beer Festival 2023
Locatie
Asterdhoeve, Rietdijk 6,Breda,Noord-Brabant-4823 ZK
Vanaf
23/09/2023
Eindigend op
23/09/2023
Beschrijving
Op zaterdag 23 september 2023 nemen we deel aan het Scleroderma Framed Beer Festival 2023. Dit festival wordt gehouden bij de Asterhoeve, gelegen aan de Rietdijk nummer 6 in Breda. Deze horeca aangelegenheid ligt vlak naast de Asterplas. Dit Bierfestival is er niet alleen om een lekker biertje te komen proeven of een ander product. Nee, een gedeelte van de opbrengst gaat naar de Stichting Scleroderma, welke de opbrengst zal gebruiken om onderzoek te laten doen naar mensen welke aan de ziekte sclerodermie lijden. Rede temeer om een biertje, cider, wijn of mede te komen proeven. Je steunt er de mensen mee, welke aan deze ziekte leiden. We zien je graag op zaterdag tussen
Offer Price
EURO 17.50
Scroll naar boven