Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sidra El Gaitero in Nederland

El Gaitero

We zijn officieel importeur van Sidra El Gaitero in Nederland sinds 2021. El Gaitero is reeds verkrijgbaar bij een aantal slijters, bierspeciaalzaken en in sommige horecabedrijven. Ook kun je de cider bestellen via onze online webshop.

Hop on Hop Off Festival

Het afgelopen weekend van 8, 9 en 10 april heeft Nederland voor het eerst echt kennis kunnen leren maken met Sidra El Gaitero.
Het Hop on Hop off Festival in Breda vond plaats met bezoekers uit de gehele Benelux. Het Hop on Hop off Festival is een bierfestival. 
We hadden met ons bedrijf Espaba 2 stands op het Hop On Hop Off Festival:

  • Spaanse Craft Bieren
  • Sidra El Gaitero
Sidra El Gaitero Breda Hop on Hop off

Compleet assortiment Sidra El Gaitero

Op het Hop on Hop off festival hadden we heel het assortiment van Sidra El Gaitero beschikbaar.
Spring Cider in blik en fles, El Gaitero Classic, El Gaitero Extra, El Gaitero Sin de alcoholarme cider, Etiqueta Negra de droge cider met DOP, Valle Ballina y Fernández, Ice Cider 1898, Pomarina Natural en Pomarina Brut, El Gaitero Natural, de onlangs geïntroduceerde Rosé Cider.  Chip, de sparkling drink met 0,0 % Vol Alcohol in champagne fles  met de smaken appel, witte druiven, perzik en aardbei. De Spanish Cider in 33 cl flesje, net als de  Red Grape een mix van appel met tempranillo druif en de Sin, de alcoholarme cider in 33 cl fles.

De Etiqueta Negra was één van de favoriete ciders. Ook was er vraag naar de Ice Cider welke sinds een paar jaar op de markt is. De Ice Cider is tegelijkertijd de duurste cider. De rede ervan is het bereidingsproces wat intensief en relatief lang is. Ice Cider heeft een hoger alcohol gehalte dan de “normale” cider.

El Gaitero Eitqueta Negra - Black Label D.O.P. 75 cl

El Gaitero Etiquita Negra D.O.P.

Asturias Noord-Spanje, de Ciderstreek van Europa

Asturië, Asturias in het Spaans, in een provincie in Noord-Spanje aan de Cantabrische Zee. 
Deze streeks is bij de meeste Nederlanders niet zo bekend. Het is een groene streek, met bergen, rivieren en onder andere bekend van de Picos de Europa. Puur natuur!
Het weer is niet altijd even zonnig. In de winter sneeuwt het in het binnenland.
In Asturias zijn er heel veel boomgaarden. Er zijn ruim 2.000 appelsoorten bekend. 78 van al deze soorten zijn oorspronkelijk erkend. De ciders welke gebrouwen worden met deze  78 soorten, mogen D.O.P. op de fles vermelden. Denominación de Origen Protegida.

 

Cider is in Asturias, de volksdrank. Een cultuur welke stamt uit de middeleeuwen, uit de tijd van de Kelten. Gaat er nu een lichtje branden na het lezen van het woord Kelten? Dat klopt Asturië is bekend van de stripboeken van Asterix & Nobelix.

El Gaitero Sidra de Hielo 1898 37,5 cl fles

Sidra de Hielo 1898

Heb je het Hop off Festival 2022 gemist?

Geen zorgen. Je kunt altijd onze producten proeven door een bestelling te plaatsen via onze online webshop:

Portfolio Espaba

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Scroll naar boven